ترندهای طراحی دکوراسیون داخلی

ترندهای طراحی دکوراسیون داخلی

طراحی دکوراسیون داخلی به معنی چیدمان مرتب وسایل و اجزای مختلف یک کاربری مثل خانه با زیر فضاهای اتاق نشیمن، اتاق‌ خواب، حمام و یا مکان‌هایی نظیر فروشگاه، بیمارستان، دفاترکاری و اداره‌ها استنتیجه کار طراحی بستگی زیادی به نوع سلیقه افراد دارد در کنار رعایت اصول و قوانینی معماری است و اجرای صحیح آن‌ها، طراحی را مقرون به‌ صرفه‌تر و با جلوه‌ زیباتری نشان می‌دهد.
هنگام نقل مکان و اسباب‌کشی، نحوه چیدمان داخلی ساختمان برای خیلی از افراد، یک دغدغه مهم خواهد بود. برای داشتن یک دیزاین شیک و ایجاد فضای داخلی شگفت‌انگیز باید با پیروی از یک سری اصول و برنامه‌ریزی، بین اجزای خانه و رنگ‌ها و وسایل‌ها، هماهنگی برقرار کنید.

دکوراسیون داخلی

بهتر است برای طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان خود، یک فضای کلی از آن را در ذهن خود داشته ‌باشید. هیچ‌گاه شروع طراحی و چیدمان دکور را با مراجعه به فروشگاه مبلمان آغاز نکنید. با عجله و بدون اندازه‌گیری مساحت ساختمان خرید نکنید. این کار سایر انتخاب‌های شما را دچار محدودیت خواهد کرد.

تطبیق مقیاس اتاق و وسایل

اشتباه فاحش اکثر افراد در طراحی خانه، انتخاب لوازم نامناسب است. مبلمانی که بیش‌ازحد بزرگ و جاگیر یا خیل کوچک است نمونه‌ای از این اشباهات خواهد بود. انتخاب اشتباه موجب هدررفت انرژی و هزینه می‌شود. پس برای طراحی داخل ساختمان، نیاز به اندازه‌گیری ابعاد و درک مقیاس پروژه خواهید داشت. در واقع با اندازه‌گیری طول و عرض و ارتفاع سقف و همچنین اندازه‌گیری پله‌ها، ستون و … که به‌عنوان موانع شناخته‌ می‌شوند، می‌توانید با اطمینان و خیالی آسوده اقدام به خرید وسایل کنید. برای پوشش پنجره‌ها نیز، باید طول و عرض پنجره را در نظر بگیرید. با شناختن فضا و در نظر گرفتن نقشه و متراژ کلی آن، مطمئن شوید که اندازه وسیله خریداری ‌شده کاملاً متناسب با طرح و نمای داخلی ساختمان باشد.

نوع دکوراسیون خود را انتخاب کنید

ابتدا باید تعیین کنید که چه نوع فضایی را برای زندگی می‌پسندید. فضای سنتی یا مدرن؟ گرم یا خنک؟ باچند نفر زندگی می‌کنید؟ این‌ فاکتورها در طراحی دکوراسیون داخلی منزل اهمیت بالایی دارند. در این زمینه، افراد و گروه‌های زیادی ایده‌های خود را در قالب طرح و نقشه پیاده کرد‌ه‌اند که می‌توان با استفاده از این نمونه کارها به سبک و سلیقه خود، برای انتخاب دکوراسیون اقدام کنید.

 

هدف از طراحی دکوراسیون داخلی چیست؟

طراحی داخلی متناسب با هر مکان، اهداف مهمی را به دنبال دارد. به عنوان مثال: دکوراسیون داخلی در فروشگاه باید به گونه‌ای اجرا شود که توجه مشتری را برای خرید به خود جلب‌ کند. با ایجاد دکوراسیون متناسب، باید فضای آرام برای راحتی کارمندان در اداره و در بیمارستان‌ فضایی آرام و کاربردی را برای بیماران فراهم آورد.

تفاوت بین طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی

طراحان با شناخت عوامل فیزیکی و بافت اجتماعی و با به کارگیری راه‌حل‌های خلاقانه به بهبود کیفیت زندگی کمک می‌کنند.
وظیفه طراحان و معماران داخلی، شکل دهی کلیه اتفاقات داخل ساختمان است، حال آنکه زمینه فعالیت دکوراتورها محدود تر بوده و وظیفه ارائه راه حل های جامع را ندارند.

محبوب‌ترین سبک‌های طراحی داخلی

معماران، مهندسین و کارشناسان طراحی داخلی، برای ایجاد فضایی جذاب و ایمن، راه‌حل‌های کاربردی زیادی را با استفاده از سبک های متنوع در اختیار عموم قرار می‌دهند که در ادامه با این سبک‌های متفاوت آشنا خواهیم‌ شد.

سبک مدرن

این سبک طراحی با پالت‌های تک‌رنگ، مواد و نور طبیعی، خطوط تمیز و … درقرن بیستم ظهور کرد و با تأکید بر تفکر انتزاعی، ریشه در مدرنیسم دارد.
با گسترش طراحی مدرن، رشد فناورهای‌ صنعتی و دسترسی آسان به مصالح ساختمانی مثل بتن و فولاد نیز از دهه ۱۹۲۰ تا ۱۹۵۰ گسترش یافت.
فضاهای مدرن عاری از شلوغی بوده، با خطوطی تمیز و مستقیم و حداقل تزئینات ساخته می‌شود و همچنین این نوع طراحی دکوراسیون داخلی کارکرد را بر مد ترجیح می‌دهد.
ناگفته نماند که طراحی دکوراسیون داخلی با سبک مدرن، با مواد طبیعی مثل چوب، شیشه و فلزهای رنگ‌نشده و اغلب مبلمان چرم انجام می‌گیرد.

 

طراحی داخلی دکوراسیون با سبک مینیمالیسم

طراحی داخلی مینیمالیسم با الهام از طراحی سنتی ژاپنی و فلسفه ذن، در دهه ۱۹۷۰_۱۹۶۰ استارت خورد. این سبک بیان‌کننده مفاهیم محرک مینیمالیسم است. نمای داخلی مینیمالیستی فارغ از شلوغی و به‌هم‌ریختگی، عناصر و نقوش برجسته با اندک تفاوت‌هایی، شباهت بالایی به سبک مدرن دارد.

سبک اسکاندیناوی

این طرح مقرون‌به‌صرفه ، همچون سبک مدرن، کارایی و عملکرد را در اولویت خود قرارداده است. سبک اسکاندیناوی با مواد ارگانیک و تزئیناتی با پالت‌هایی به رنگ (سیاه، سفید، آبی یا خاکستری) مشخص می‌شود.

سبک صنعتی

طراحی دکوراسیون صنعتی به قرن بیستم برمی‌گردد. سال‌ها بعد از تعطیل‌ شدن کارخانه‌های اروپایی و متروکه شدن این ساختمان‌ها، جمعیت افزایش یافت و این اماکن متروکه دوباره به ساختمان‌های مسکونی تبدیل شد و طراحی دکوراسیون صنعتی رایج یافت. این سبک بیشتر از آن‌ که در منازل استفاده شود، در محل‌های وسیع اداری و تجاری و کارخانه‌جات قابل اجرا است. اتصالات نمایان در این سبک دکوراسیون و به کارگیری رنگ‌های خنثی و طبیعی و استفاده از مصالح ساده و سبک، از ویژگی‌های طراحی دکوراسیون صنعتی است.

سبک معاصر

این سبک همواره در حال تحول بوده، گرایش و سلیقه‌های متفاوت افراد در طول تاریخ را در خود جای‌ داده‌ است. به‌طوری که می‌توان گفت سبک معاصر مجموعه‌ای از ایده‌ها، ویژگی‌ها و مقاصد را شامل می‌شود و با قرارگرفتن در ترکیب‌بندی‌های ملایم، فضای داخلی دنج و گرمی را ایجاد می‌کند. در حال حاضر سبک معاصر نیز مانند سبک مدرن، محبوبیت بالایی در بین طرفداران خود پیدا کرده ‌است.

طراحی دکوراسیون داخلی (سبک شهری):

این سبک طراحی، حال‌وهوای خاکی شهر را به فضای تمیزتری نزدیک می‌کند و به دلیل ویژگی‌های ساختاری خود نزدیکی زیادی به سبک صنعتی دارد. این سبک دارای رنگ‌های روشن در فضای شفاف بوده و ترکیب هنر در آن بسیار مشاهده می‌شود.

سبک سنتی و کلاسیک

سبک طراحی سنتی و کلاسیک در مواردی مشابه با سایرسبک‌ها مانند نئوکلاسیک و مدرن خواهد بود. نظم در چیدمان وسایل، اکسسوری‌های لوکس، حکاکی، منبت‌کاری، گچ‌بری، دیوارکوبی‌های پیچیده و استفاده از مصالح ارزشمند و طبیعی نظیر (صدف، سنگ مرمر، عاج، چوب و …) از ویژگی‌های بارز سبک طراحی سنتی و کلاسیک است. در طراحی این نوع دکوراسیون وسایل قدیمی مثل سه‌تار، آینه شمعدان، گلیم و سفال به چشم می‌خورد.

سبک انتقالی

این سبک طراحی، تلفیق لذت‌بخشی از سبک مدرن (سرد و غیرشخصی) و کلاسیک (قدیمی و سنگین) است. با وجود تفاوت‌هایی که در این دو سبک مجزا قرار دارد، طراحان موفق به بهره‌گیری هوشمندانه از مشترکات این دو سبک شده و یک شیوه‌ دلپذیری در سبک طراحی داخلی را کشف کرده‌اند.
این سبک دارای مبلمان راحتی با اندازه بزرگ و متناسب با فضای سنتی و کلاسیک بوده و خطوط مستقیم در تزئینات و گرایشات مینیمالیستی آن، برگرفته از سبک مدرن است. همچنین در این سبک پالت رنگی بر روی کف‌پوش، دیوار و سقف، خنثی و تک‌رنگ خواهد بود.

سبک آرت دکو

این سبک ریشه در زرق و برق‌های اروپا و آمریکا بعد جنگ در دهه ۱۹۲۰ را دارد. این سبک تقارن خطوط و الگوهای زاویه‌دار، منحنی‌های زیبا از فرم و طرح و ترکیب‌بندی‌ها را به نمایش می‌گذارد. این الگوها در رنگ‌های‌ شفاف، شیشه‌های پاشیده ‌شده از هم و آینه‌های شکسته بازتاب می‌یابد.

سبک کانتری

انبوهی از مواد آلی به‌ویژه چوب و سفال، تشکیل‌دهنده این فضا خواهند بود. این نوع طراحی دکوراسیون داخلی، نمایی دنج را فراهم‌‌ آورده که تداعی‌کننده کلبه‌ای گرم در دل روستا است.
سبک کانتری ریشه در سنت‌های متفاوت و دیرینه انگلیسی، فرانسوی، اسکاندیناوی و توسکانی داشته و نام‌های متفاوتی به خود گرفته است. از ویژگی‌های طراحی این دکوراسیون می‌توان به کاغذ دیواری‌های طرح‌دار و رنگ‌های ملایم گرم اشاره کرد.

سبک ساحلی

نتیجه طراحی این سبک، ایجاد فضایی آرام و در عین‌حال هیجان‌انگیز است، مانند اقیانوس. طراحی این سبک به‌جای بهره‌گیری از طرح‌ها و نقوش به‌هم‌ریخته، گامی فراتر برداشته و شگفتی بیش‌تری را به ارمغان آورده ‌است. انعکاس نور طبیعی و کنتراست آبی به نسبت فراوان در این طرح دیده می‌شود. همچنین سایه‌های آبی در مواد سبک و ارگانیک، یادآور فضای ساحلی در فصل تابستان است.

سبک کهنه و شیک

این سبک در فضایی آرام، روشن و مطبوع طراحی شده و تعادلی متمایز بین کلبه فرسوده و کهنه ولی ظریف با تأثیرات کلاسیک ایجاد می‌کند و در نهایت فضایی کاملاً رمانتیک شکل می‌گیرد. سبک شیک Shabby در دهه ۱۹۸۰ پدیدار شد.

سبک متنوع

سبک متنوع، بدون دستورالعمل و قوانین خاص بوده و کاملاً آزادانه و برگرفته از ایده‌ها و الهامات، متناسب با فضا طراحی می‌شود. از لایه‌بندی‌های انبوه موجود در هسته این سبک، ریتمی ایجاد می‌شود تا طراحی داخلی را متحرک سازد. این طراحی با تکیه بر مواردی مانند رنگ، تعادل و ترکیب هارمونی خاصی ایجاد می‌کند.

طراحی دکوراسیون داخلی به سبک استوایی

این سبک داخلی با الهام از طبیعت، دارای پالت‌های رنگی پر زرق و برق بوده که در مناطق استوایی بسیار مشخص است. سطوح بزرگ‌تر در این نمای داخلی، با رنگ‌های سبز و آبی فیروزه‌ای پوشیده شده و توسط سایه‌ای از رنگ‌های شاد مثل بنفش، صورتی و نارنجی بر اقلام تزئینی و منسوجات دیده می‌شود. بر دکوراسیون این نوع خانه‌ها طرح‌هایی از میوه‌های استوایی غالب است. جنس دکوراسیون این سبک اغلب از چوب بوده و طرح‌هایی بسیار ساده دارند.

سبک روستیک

از محبوب‌ترین سبک‌های داخلی سبک روستیک با طراحی کلاسیک است. این طرح در بسیاری از خانه‌ها، چه روستایی و چه شهری دیده می‌شود. در طراحی سبک روستیک، از پالت‌های رنگی و از سایه‌های تیره قهوه‌ای سوخته تا سفید و رنگ‌های خنثی استفاده ‌می‌شود. عناصر تزئینی در طراحی این سبک، اغلب اقلام دست‌ساز بوده و از جنس الیاف، چوب، چرم و آهن است.

سبک Regency هالیوورد

سبک هالیوورد Regency در واقع ترکیبی خیره‌کننده و هیجان‌انگیز از انواع سبک‌ها و گرایشات بوده و این آزادی بی‌بیان در ترکیب سبک‌ها، فضایی پرزرق‌ و برق و مجلل را به نمایش می‌گذارد.

سبک آمیش

این طرح دکوراسیون دقیقاً مانند زندگی مردم آمیش، بر زندگی ساده تأکید دارد. خانه‌هایی با این سبک پوشیده ‌شده از وسایلی با جنس چوب جامد و رنگ‌های خنثی مثل خاکستری، سیاه‌ و سفید هستند. البته آویزها و دیوارکوب‌ها، از موادی همچون مس، آهن و قلع خواهند بود.

 

سبک عربی

سبک عربی دارای رنگ‌های جسورانه و طرح‌های برجسته در ترکیب بافت‌ها است. این طرح ظاهر تزئینی، جلوه فریبنده و جزئیات پیچیده دارد و اغلب وسایل مانند دکوری‌های شیشه‌ای، کاناپه‌های مخملی، فرش و پرده و کاغذ دیواری‌ها و میز و صندلی‌های چوبی شکوه و تجمل بالایی را نشان‌می‌دهند.
در طراحی سبک عربی، وسایل اغلب به رنگ‌های خنثی و گاهاً رنگ‌های تزئینی مثل طلایی، نقره‌ای و برنزه دیده می‌شوند که نمای خاصی به فضا می‌دهند.

سبک مزرعه مدرن

فضای داخلی خانه‌های مزرعه مدرن با وجود دکوراسیون سنتی و مواد طبیعی به کار رفته در وسایل، ظاهری جذاب و روستایی ایجاد کرده است.
طراحی این نوع دکوراسیون کمی به‌هم‌ریخته و در عین‌حال دنج و صمیمی خواهد بود. رنگ‌های دکوراسیون ملایم و خنثی بوده و عناصر تزئینی، در واقع ترکیبی از مدهای قدیمی و معاصر است.
جذابیت خانه‌های مزرعه‌ای، آن را به یکی از سبک‌های مورد علاقه طراحان داخلی در اروپا و آمریکای شمالی تبدیل کرده است.

در چیدمان دکوراسیون داخلی از چه ترفندهایی استفاده کنیم؟

برای داشتن بهترین طراحی دکوراسیون داخلی بهتر است فاکتورهای مهمی را مد نظر قرار دهید تا با کمترین هزینه در کوتاه‌ترین زمان، تغییراتی مثبت را در طراحی داخلی ساختمان خود پدید آورید. به‌عنوان مثال انتخاب مبلمان مناسب و هماهنگ با فضا از مهم‌ترین اجزای یک دکوراسیون به‌شمار می‌رود.
قاب‌های هنری و تابلوها از لحاظ اندازه، مدل، جنس و رنگ باید منطبق با سایر اجزای موجود در خانه باشد. به کارگیری قفسه‌های کتاب و شلف‌ها، علاوه بر ایجاد فضای شیک و لاکچری، روح فرهنگی به شما و دکوراسیون داخلی می‌بخشد. یکی از مهم‌ترین اجزای یک ساختمان انتخاب رنگ‌هاست.
این مهم است که شما چه طرح و رنگی را برای در و دیوار خانه خود می‌پسندید. توجه داشته ‌باشید که رنگ‌ها توانایی عجیبی را در بزرگ یا کوچک نشان ‌دادن منزل دارند.

جمع‌بندی

به‌طور کلی، فرآیند طراحی دکوراسیون داخلی، از مجموعه قوانین و اصول دقیق در ترکیب با سلیقه کارفرما پیروی می‌کند .هنر طراحی داخلی نیازمند عواملی همچون سطح فرهنگی، زیبایی‌شناسی، شناخت عوامل محیطی و نورپردازی و نیازهای فیزیکی فضای داخلی است. شما نیز برای فراهم‌ ‌آوردن یک دکوراسیون خوب و باب و میل سلیقه‌تان، باید با انواع سبک‌ها و چیدمان‌‌ها آشنایی داشته‌ باشید.