شرکت معماری طراحی و اجرای نما

شرکت معماری طراحی و اجرای نما

در این مقاله مروری اجمالی بر نکات مربوط به طراحی نمای مدرن خواهیم داشت و به شناخت ویژگی‌های طراحی نمای مدرن می پردازیم.

مفهوم سبک مدرن چیست؟

در لغت به هر چیزی که تازه، نو، مطابق با مد روز و دوره‌ی معاصر باشد مدرن می‌گویند. در معماری، مهم ترین ویژگی سبک مدرن، سادگی و مینیمال بودن و پرهیز از تزئینات اضافه است.

پیشینه‌ی سبک مدرن در معماری

پیش از بررسی ویژگی‌های طراحی نمای مدرن ،کمی تاریخچه‌ی سبک مدرن را مرور می کنیم.

  • پس از به پایان رسیدن جنگ جهانی اول در قرن نوزدهم میلادی، افرادی که خانه‌هایشان در طی جنگ تخریب شده بود شروع به بازسازی دوباره آن کردند با این تفاوت که دیگر خانه‌هایشان را با تزئینات پر زرق و برق و شلوغ پر نکردند و به ساده‌گرایی روی آوردند در این جا بود که سبک مدرن یا مدرنسیم در معماری پدید آمد. از جمله معماران پیشرو سبک مدرن، اتو واگنر معمار اتریشی است که که آثار ارزشمند زیادی به ویژه در خود اتریش و آلمان از وی به یادگار مانده است.
  • در اواخر قرن نوزدهم میلادی ، لوکور بوزیه معمار شناخته شده سوئیسی به عنوان پیشگام سبک مدرن اصول معماری مدرن را رائه داد و با اجرای طرح های ساختارشکنانه سبب تحول در معماری گردید..

معماری پست مدرن در دهه 1960 متولد شد و در واقع واکنشی بود بر نقایصی که در معماری مدرن وجود داشت. نقایصی چون آموزه های بسیار سخت، یکنواخت بودن، عادت نادیده گرفتن فرهنگ و تمدن منطقه. پایه گذار سبک پست مدرنیسم رابرت ونچوری معماری معروف بود. او معتقد بود که در معماری پست مدرن طراحی باید به گونه‌ای انجام می‌شود که مطابق با فرهنگ و نیازهای ساکنان آن منطقه باشد.

پنج ویژگی‌ طراحی نمای مدرن

برای اینکه یک ساختمان با نمایی کاملا مدرن داشته باشیم لازم است که 5 نکته‌ی مهم را رعایت کنیم:

نکته اول) پرهیز از شلوغی در تزئینات و ساده‌گرایی

سبک مدرن برگرفته از سادگی است. در این سبک باید از مصالحی استفاده نمود که در آنها حداقل تزئینات وجود دارد. طرح‌های شلوغ و پر زرق و برق که در ساختمان‌های کلاسیک و یا خانه‌های قدیمی استفاده می‌شد، در این سبک جایی ندارند در عوض می‌توان از طرح‌هایی چون راه راه و تک رنگ و مینیمال گونه استفاده نمود.

نکته دوم) استفاده از رنگبندی صحیح

رنگ‌های اصلی یعنی قرمز و آبی و زرد در طراحی نمای مدرن جایی ندارند در عوض می‌توانید از رنگ‌هایی چون سفید، کرمی، شیری، قهوه‌ای، طوسی و خاکستری و یا حتی مشکی استفاده نمود. رنگ‌های پاستیلی هم با وجود اینکه استفاده‌ی چندانی در سبک مدرن ندارند اما می‌توانند گزینه‌ی مناسبی برای افرادی رنگ‌های ملایم را ترجیح می‌دهند باشند.

نکته سوم) طراحی ساده در و پنجره

یکی از پراهمیت‌ترین اجزای یک ساختمان مدرن در و پنجره‌ی آن است. در طراحی نمای مدرن باید دقت بالایی برای طراحی پنجره به خرج بدهید و از استفاده از پنجره‌های رنگی، آهنی و مشبک اکیدا پرهیز کنید. در عوض پنجره‌های چوبی، آلومینیومی و upvc انتخاب مناسبی بوده و نمایی شیک به ساختمان می‌دهند. حال شاید ندانید که بین سه پنجره‌ی معرفی شده کدام یک انتخاب بهتری خواهد بود به همین علت ویزگی هر کدام را برایتان بازگو می‌کنیم و در نهایت شما بسته به سلیقه خودتان می‌توانید یکی از این سه پنجره را برای طراحی نمای مدرن ساختمان بکار ببرید.
پنجره‌ی چوبی: یکی از زیباترین پنجره‌هایی که می‌توان در ساختمان به کار برد پنجره‌ی چوبی است که از درون خانه و بیرون ظاهری زیبا دارد. پنجره چوبی عایق مناسب صوتی است اما دوام آن کم بوده و در طی چندین سال چوب‌های استفاده شده در پنجره فرسوده می‌شوند.
پنجره‌ی آلومینیومی: پنجره‌ی آلومینیومی علاوه بر مقاومت و طول عمر بالا ظاهری مناسب دارد. از نظر قیمت گران تر بوده و امکان زنگ زدگی در برابر رطوبت بالا نیز وجود دارد.
پنجره upvc: این روزها در اغلب خانه‌ها و ساختمان‌های اداری به علت عایق صدا و عایق سرما بودن از پنجره‌ی یو پی وی سی استفاده می‌کنند. این پنجره نصب آسانی دارد و بسیار سبک است و از جنس پلاستیک ساخته شده و قیمت مناسبی دارد.

نکته پنجم) استفاده از مواد و مصالح صحیح

در طراحی و ساخت نماهای مدرن از مصالح متنوعی نظیر شیشه، آجر، بتن، سنگ و غیره استفاده می شود. نکته مهم در طراحی پرهیز از استفاده متعدد از مصالح گوناگون و به حداقل رساندن شلوغی بصری است.

چند مصالح دیگر که در نمای مدرن قابل استفاده هستند:

• نمای آلومینیوم کامپوزیت: نمای کامپوزیت یکی از مصالح مورد استفاده در نمای ساختمان ها و از جنس ورق آلومینیوم بوده که به صورت پنل های مشخص و با ابعادی که توسط طراح نما تعیین گردیده اجرا می شود.
مزایا: به آسانی نصب می‌شود، عایق صدا و حرارت، مناسب برای نما مدرن، مقاوم است و طول عمر بالایی دارد، با اقلیم‌های گوناگون تناسب دارد، رنگ بندی متنوعی دارد.
معایب: هزینه خرید بالا، آسیب‌پذیر در برابر ضربه، به علت داشتن درز و شکاف در صورت عدم آب بندی امکان زنگ زدگی و جمع شدن حشرات وجود دارد.
• نمای دکوراتیو: نمای دکوراتیو که به آن استمپ وال (Stamped Concrete Wall) گفته می شود ، یک محصول دکوراتیو بتنی است که در سطوح عمودی هم چون دیوارها، پلکان و نمای ساختمان ها بسیار مقرون به صرفه است. ساختار این محصول برگرفته از سیمان پرتلند، سنگندانه، اکسید معدنی ضد UV و افزودنی هایی است که محصول را بسیار مقاوم و ضد آب می نماید.
این محصول برای کلیه فضاهای داخلی و همچنین خارجی که در معرض شدید نور و باران و سرما و گرما قراردارند مورد استفاده قرارمی گیرند.
مزایا: رنگ‌های متنوع وزن کم ، مقاوم در برابر تابش نور خورشید، اجرا آسان و طول عمر ..

• نمای لوور آلومینیومی لوور شبیه سایه بان یا حایلی است که عبور و مرور نور، هوا، نویز، گرد و غبار و… را به داخل ساختمان، کنترل و مانند عایق عمل می کند و غالبا در محیط های صنعتی در بخش ورودی یا خروجی ساختمان یا حتی نصب در نمای خارجی استفاده می شود. به تعبیر دیگر، لوورها یا آفتاب گیرها، سایه‌بان هایی هستند که هم از تابش مستقیم نور خورشید به داخل ساختمان جلوگیری می کنند و هم به دلیل زیبایی آنها، معماران و طراحان ساختمان به ویژه در طراحی نمای ساختمان های اداری ، برای زیبایی نما از آن بهره می برند.: مزایا: از تابش نور مستقیم به ساختمان جلوگیری می‌کند، مانع عبور گرد و غبار می‌شود، نیاز به نگهداری خاصی ندارد، دوام و مقاومت بالا.

• نمای شیشه‌ای کرتین وال: نمای لامل یا همان کرتن وال، یکی از نماهای مدرن ساختمانی است، که ساختاری خود ایستا دارد. در این روش سنگینی وزن شیشه بر روی سازه کرتین وال یا همان لامل‌ها و شاسی کشی‌های مربوطه است و هیچ گونه بار مرده‌ای را بر ساختمان تحمیل نمی‌کند. نمای کرتین وال انواع مختلفی نظیر فریم لس و فیس کپ دارد. در صورت نصب صحیح، با تامین حداکثر شفافیت بصری این نما مانع ورود برف، باران، گرد و غبار به درون ساختمان می‌شود. این نما اغلب در ساختمان‌های اداری و تجاری استفاده می‌شود. مزایا: مقاومت بالا، عایق صوتی، عایق رطوبت و حرارت، تامین نور کافی طبیعی به علت شفاف بودن، ضد زلزله، بسیار سبک است.
معایب: به علت تبادل بالا دما باعث انتقال بیشتر سرما و گرمای داخل محیط می‌شود.
• نمای شیشه‌ای فریم لس: نمای فریم لس یکی از انواع نمای کرتین وال می‌باشد که نصب بسیار آسانی دارد و راحت تمیز می‌شود.
مزایا: داشتن سطحی یکدست، رنگ‌بندی متنوع در قاب، عایق صوت و حرارت، مناسب استفاده در بناهای اداریمعایب: تبادل بالای دما درون و بیرون در ساختمان باعث مصرف انرژی بالاتری خواهد بود و برای کنترل دما مجبور به استفاده‌ی بیشتری از سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی خواهید بود.
• نمای‌ شیشه‌ای اسپایدر: سیستم نمای اسپایدر گونه ای از نماهای مدرن شیشه‌ای هستند که کاملا خود ایستا بوده و در آن شیشه به وسیله اتصالات نقطه‌ای به سازه اصلی ساختمان متصل می شود.
مزایا: طول عمر بالایی دارد، در برابر شرایط گوناگون آب و هوایی مقاوم است، به دلیل شفافیت نور بسیار زیادی را وارد ساختمان می‌کند.
معایب: انتقال زیاد گرما و سرما به درون ساختمان

• نمای سرامیک خشک: یکی دیگر از نماهای جدید و مدرن موجود در بازار نمای سرامیک است که به روش خشکو استفاده از سازه فلزی مستحکم کننده زیری اجرا می شود. این نما دو نوع مختلف دارد:

1)سرامیک خشک فول بادی

2)سرامیک خشک مجوف که هر کدام روش اجرایی متفاوتی دارند.

همانگونه که از نام این مدل سرامیک پیدا است، سرامیک خشک مجوف دارای سوراخ هایی در ساختار خود می باشد و به همین دلیل عایق صوتی و حرارتی مناسبی برای نما های ساختمانی است و همچنین وزن کمتری نسبت به نمونه های دیگر داشته و بار مرده کمتری به ساختمان وارد می نماید. این مدل از سرامیک خشک از آب بندی استاندارد و مناسبی برخوردار ات بنابراین آب را به پشت نما انتقال نمی دهد. یکی دیگر از انواع سرامیک های پرسلانی که به روش خشک در نما اجرا می شوند، سرامیک های فول بادی هستند. سرامیک های فول بادی کمترین جذب آب را داشته و به طور معمول در ابعاد 60*120 ساخته می شوند و از قیمت مناسبی برخوردار هستند.

از این نما می‌توان در ساختمان‌های مسکونی، اداری، تجاری، درمانی و غیره، به خصوص ساختمان های مرتفع استفاده کرد.
مزایا: عایق حرارتی بودن، قیمت مناسب ، مستحکم، عایق صدا ، آب بندی متناسب، مقاوم در برابر سرما و گرما و دیگر شرایط آب و هوایی، اجرا سریع
معایب: بازتاب کننده‌ی نور خورشید، در صورتی به درستی عایق بندی نشود در برابر سرما و گرما مقاوم نخواهد بود.
• نمای اچ پی ال (HPL): ورق هایی است با روکش طرح چوب یا طرح های متنوع که جز نماهای خشک محسوب می‌شود. این نما کاربرد بسیار زیادی دارد و در ساختمان‌های اداری، آپارتمان‌ها، بیمارستان‌ها، باشگاه‌ها و… استفاده می‌شود وحتی در مواردی درون ساختمان‌ها هم بکار برده می‌شود. این نما به سه روش گوناگون قابل اجراست:

1)اجرا با چسب

2) اجرا با پیچ و پرچ نمایان

3)اجرا با روش هنگینگ


مزایا: مقاومت بالایی در برابر زلزله دارد، دارای تنوع در طرح و رنگ‌بندی‌، طول عمر بالایی دارد و مستحکم است.

هزینه مورد نیاز برای طراحی نمای مدرن

هزینه طراحی و اجرای نمای مدرن را به‌طور دقیق نمی‌توان مشخص کرد و به عوامل مختلفی چون ارتفاع ساختمان، کلیه جزئیات و عناصر نما، مساحت و زیربنا ساختمان بستگی دارد که در این بخش به شما توضیح می‌دهیم:
• متریال: متریال و مصالحی که در ساختن نمای مدرن به کار گرفته می‌شود تاثیر به سزایی در قیمت آن دارد. و بسته به کیفیت آنها متفاوت است. البته این هزینه فقط به مصالح محدود نمی‎‌شود و قیمت عناصر الحاقی و مواد پر کننده نظیر سیمان و پیچ و مهره و … به صورت جداگانه حساب می‌شوند.
• هزینه طراحی حرفه‌ای: یافتن یک طراح حرفه‌ای کار مهم و سرنوشت سازی برای پروژه است. به تبع طراحی نما مناسب نیازمند صرف هزینه جهت طراحی و زمان کافی خواهد بود.
• مساحت سطح نما ساختمان: ارتفاع، میزان زیربنا و تعداد نماهای ساختمان رابطه مستقیم با قیمت طراحی و اجرا دارد
• هزینه اجرا توسط تیم تخصصی: پس از بستن قرارداد و تکمیل طراحی، لازم است یک تیم تخصصی کلیه مراحل اجرایی را نظارت کند و پیمانکاران حرفه‌ای را استخدام کند.
• مدل طرح : سبک طراحی نما و میزان جزئیات آن تاثیر مستقیمی بر افزایش هزینه اجرا دارد. نمای مدرن به علت مینیمال بودن و تمرکز بر سادگی در انتخاب مصالح و اجرا قیمت مقرون به صرفه‌تری نسبت به دیگر سبک‌های موجود چون کلاسیک و پست مدرن و… دارد.

جمع‌بندی

نمای یک ساختمان از پر اهمیت‌ترین اجزای یک بنا است و مهم‌ترین نکته در طراحی نمای مدرن تلاش برای به حداقل رساندن تزئینات اضافی و پایبند بودن به سادگی است. این نکته را هم نباید فراموش کرد که به کارگیری خلاقیت است که طرح شما را خاص می‌کند.