اصول طراحی نمای مدرن و لوکس

اصول طراحی نمای مدرن و لوکس

جهان هر روز به سمت مدرنیته‌تر شدن رفته و انسان‌ها را به دنبال خود می‌کشاند. دیگر کمتر کسی یافت می‌شود که از اشیاء و لوازم قدیمی استفاده کند. موبایل، لباس، لوازم الکترونیکی، ماشین‌ها و… این روزها دیگر حتی ساختمان‌هایی که ظاهری کلاسیک و قدیمی داشته باشند کمتر یافت می‌شوند و مردم ظاهری مدرن و ساده را برای ساختمان‌هایشان ترجیح می‌دهند.
اگر که شما هم آپارتمانی قدیمی دارید و می‌خواهید دستی به سر و رویش بکشید این مقاله برای شماست. ما در این مقاله تمامی نکات مربوط به طراحی نمای مدرن را به شما آموزش خواهیم داد و شما با استفاده از مطالب این مقاله به طور کامل ویژگی‌های طراحی نمای مدرن را یاد می‌گیرید.

مفهوم سبک مدرن چیست؟

در لغت به هر چیزی که تازه، نو، مطابق با مد روز و دوره‌ی معاصر باشد مدرن می‌گویند. هرچیزی می‌تواند مدرن باشد: هنر، لباس، اشیاء و البته معماری.
در سبک مدرن، سادگی و مینیمال بودن حرف اول را می‌زند و تزئینات اضافه در این سبک جایی ندارند.

پیشینه‌ی سبک مدرن در معماری

اجازه بدهید قبل از اینکه به سراغ توضیح ویژگی‌های طراحی نمای مدرن برویم کمی تاریخچه‌ی سبک مدرن را مورد بررسی قرار دهیم. دو نظریه در رابطه با پیشینه‌ی سبک مدرن در معماری وجود دارد :
• پس از به پایان رسیدن جنگ جهانی اول در قرن نوزدهم میلادی، افرادی که خانه‌هایشان در طی جنگ تخریب شده بود شروع به بازسازی دوباره آن کردند با این تفاوت که دیگر خانه‌هایشان را با تزئینات پر زرق و برق و شلوغ پر نکردند و به ساده‌گرایی روی آوردند در این جا بود که سبک مدرن یا مدرنسیم در معماری پدید آمد.
• در قرن نوزدهم میلادی که معماران به دنبال جایگزینی برای بناهای اشرافی و مجلل بودند، لوکور بوزیه معمار شناخته شده سوئیسی به عنوان پیشگام سبک مدرن طرح‌های جدیدی را ارائه داد و موجب ساختارشکنی در ساختن خانه‌ها و بناها شد. لویی سالیوان پدرمعماری مدرن بناهای فوق العاده‌ای را طراحی نموده و بسیار شناخته شده و معروف است.
با استناد به مدارک و منابع مختلف دومین نظریه معتبرتر می‌باشد.

انواع مختلف نمای مدرن

نمای مدرن انواع گوناگونی دارد و صرفا شامل یک مورد نمی‌شود مثل نمای پست مدرن نمای مدرن هندسی و…
نمای پست مدرن: سبک پست مدرن ترکیبی از تفکرات و عقاید در دهه‌ی شست میلادی است. این سبک بعد از پسا استمارگرایی روی کار آمد و نزد اروپاییان بسیار محبوب شد. پایگذار نمای پست مدرنیسم رابرت ونچوری معماری معروف بود. او معتقد بود که نمای پست مدرن نکته‌های بسیار دقیقی دارد که حتما باید رعایت شوند. حقیقت این است که برای طراحی این نما چهارچوب قوانین خاصی وجود ندارد و در تنها نکته‌ای که در این سبک بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد این است که طراحی به گونه‌ای انجام می‌شود که مطابق با ساکنان آن منطقه باشد و کسانی که در آن منطقه زندگی می‌کنند آسایش داشته باشند.
نمای مدرن هندسی: در این سبک اشکالی چون مکعب، استوانه و دیگر شکل‌های هندسی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پنج ویژگی‌ طراحی نمای مدرن

برای اینکه یک ساختمان با نمایی کاملا مدرن داشته باشیم لازم است که 5 نکته‌ی مهم را رعایت کنیم:

نکته اول) پرهیز از شلوغی در تزئینات و ساده‌گرایی

سبک مدرن برگرفته از سادگی است. در این سبک باید از مصالحی استفاده نمود که در آنها حداکثر تزئینات وجود دارد. طرح‌های شلوغ و پر زرق و برق که در ساختمان‌های کلاسیک و یا خانه‌های قدیمی استفاده می‌شد، در این سبک جایی ندارند در عوض می‌توان از طرح‌هایی چون راه راه و تک رنگ و مینیمال گونه استفاده نمود.

نکته دوم) استفاده از رنگبندی صحیح

رنگ‌های اصلی یعنی قرمز و آبی و زرد در طراحی نمای مدرن جایی ندارند در عوض می‌توانید از رنگ‌هایی چون سفید، کرمی، شیری، قهوه‌ای، طوسی و خاکستری و یا حتی مشکی استفاده نمود. رنگ‌های پاستیلی هم با وجود اینکه استفاده‌ی چندانی در سبک مدرن ندارند اما می‌توانند گزینه‌ی مناسبی برای افرادی رنگ‌های ملایم را ترجیح می‌دهند باشند.

 

نکته سوم) طراحی ساده در و پنجره

یکی از پراهمیت‌ترین اجزای یک ساختمان مدرن در و پنجره‌ی آن است. در طراحی نمای مدرن باید دقت بالایی برای طراحی پنجره به خرج بدهید و از استفاده از پنجره‌های رنگی، آهنی و شباک اکیدا پرهیز کنید. در عوض پنجره‌های چوبی، آلومینیومی و upvc انتخاب مناسبی بوده و نمایی شیک به ساختمان می‌دهند. حال شاید ندانید که بین سه پنجره‌ی معرفی شده کدام یک انتخاب بهتری خواهد بود به همین علت ویزگی هر کدام را برایتان بازگو می‌کنیم و در نهایت شما بسته به سلیقه خودتان می‌توانید یکی از این سه پنجره را برای طراحی نمای مدرن ساختمان بکار ببرید.
پنجره‌ی چوبی: یکی از زیباترین پنجره‌هایی که می‌توان در ساختمان به کار برد پنجره‌ی چوبیستو چه از درون خانه چه از بیرون ظاهری زیبا و فوق العاده‌ای دارد. پنجره چوبی عایق کننده‌ی صدای بسیار خوبیست اما مشکلی که دارد این است که بادوام نیست و در طی چندین سال چوب‌های استفاده شده در پنجره فرسوده می‌شوند.
پنجره‌ی آلومینیومی: پنجره‌ی آلومینیومی یک پنجره بسیار زیبا و شیک است که ظاهر بی‌نظیری به خانه می‌دهد علاوه بر آن بسیار مقاوم است و طول عمر بالایی دارد. از این نوع پنجره در خانه‌های شمال کشور استفاده زیادی می‌شود. پنجره‌ی آلومینیومی را می توانیداز بازار در اندازه‌های مختلف تهیه کنید. تنها عیب این پنجره عدم مقاومت آن در برابر رطوبت بالاست و دچار زنگ‌ زدگی می‌شود.
پنجره upvc: این روزها در اغلب خانه‌ها و ساختمان‌های اداری به علت عایق صدا و عایق سرما بودن از پنجره‌ی یو پی وی سی استفاده می‌کنند. این پنجره نصب آسانی دارد و بسیار سبک است و از جنس پلاستیک ساخته شده و قیمت مناسبی دارد.

نکته چهارم) عدم طراحی شلوغ سقف

در گذشته از سقف‌های گنبدی و پیچیده برای نمای خانه‌ها استفاده می‌کردند ولی در طراحی نمای مدرن سقف‌های منحنی جایی ندارند به جای آنها از سقف‌‌های صاف و یا کمی شیب‌دار استفاده می‌کنند.

 

نکته پنجم) استفاده از مواد و مصالح صحیح

فرقی نمی‌کند که از چه مصالحی برای نمای ساختمان استفاده می‌کنید شیشه، آجر، چوب، بتن و…. تمامی این مصالح در طراحی نمای مدرن کاربرد دارند. فقط باید توجه کنید که هیچ یک از این مصالح طرح‌های شلوغ نداشته باشند.
چند مصالح دیگر که در نمای مدرن قابل استفاده هستند:
نمای کامپوزیت: کامپوزیت یکی از جدیدترین نماها است و آن را بسیار مورد استفاده قرار می‌دهند. جنس آن از پلی اتیلن بوده و بسیار انعطاف‌پذیر است.

مزایا: به آسانی نصب می‌شود، عایق صدا و حرارت، مناسب برای نما مدرن، مقاوم است و طول عمر بالایی دارد، با اقلیم‌های گوناگون تناسب دارد، رنگ بندی متنوعی دارد.
معایب: قسمت بسیار گران، آسیب‌پذیر در برابر ضربه، به علت داشتن درز و شکاف حشرات ریز در آن جمع می‌شوند.
نمای دکوراتیو: نمای دکوراتیو که به آن استمپ وال هم گفته می‌شود و با سیمان ساخته می‌شود. از این نما می‌توان در ساختمان‌های اداری و مسکونی و ویلا استفاده نمود.
مزایا: رنگ‌های متنوع، چسبندگی ، مقاوم در برابر تابش نور خورشید، به اجرا می‌شود و طول عمر بالایی دارد.
نمای لوور آلومینیومی: لوور آلومینیومی یک نمای بسیار متفاوت و جذاب است و در صورت استفاده در بناهای اداری ظاهری فوق‌ العاده و کاملا بروز به ساختمان خواهد بخشید.
مزایا: از تابش نور مستقیم به ساختمان جلوگیری می‌کند، مانع عبور گرد و غبار می‌شود، نیاز به نگهداری خاصی ندارد، دوام و مقاومت بالا.

نمای شیشه‌ای کرتین وال: این نما که به آن لامل هم می‌گویند یکی از مدرن‌ترین نماهایی است که می‌توان در ساختمان به اجرا در آورد. نمای کرتین وال انواع مختلفی نظیر فریم لس و فیس کپ دارد. در صورت نصب صحییح، این نما مانع ورود برف، باران، گرد و غبار به درون ساختمان می‌شود. این نما اغلب در ساختمان‌های اداری استفاده می‌شود و در ساختمان‌های مسکونی کاربردی ندارد.
مزایا: مقاومت بالا، عایق صوتی، عایق رطوبت و حرارت، به علت شیشه‌ای بودن، نور درون ساختمان را افزایش می‌دهد، ضد زلزله، بسیار سبک است.
معایب: به علت تمام شیشه‌ای بودن باعث افزایش سرما و گرمای داخل محیط می‌شود.
نمای شیشه‌ای فریم لس: نمای فریم لس یکی از انواع نمای کرتین وال می‌باشد که نصب بسیار آسانی دارد و راحت تمیز می‌شود.
مزایا: داشتن سطحی یکدست، رنگ‌بندی متنوع در قاب، عایق صوت و حرارت، قابل استفاده در بناهای اداری، عایق صوت، عایق حرارت، امکان نصب به صورت متنوع .
معایب: تمام شیشه‌ای بودن یک ساختمان باعث مصرف انرژی بالاتری خواهد بود چرا که گرما و سرمای بیشتری را جذب می‌کند و برای کنترل دما مجبور به استفاده‌ی بیشتری از سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی خواهید بود.
نمای‌ شیشه‌ای اسپایدر: نمای اسپایدر یا عنکبوتی یکی از انواع نماهای شیشه‌ای است که بسیار مستحکم می‌باشد.از این نما فقط در بناهای اداری می‌توان استفاده کرد و در ویلاها و ساختمان‌های مسکونی کاربردی ندارد.
مزایا: طول عمر بالایی دارد، در برابر شرایط گوناگون آب و هوایی مقاوم است، به به دلیل شفافیت نور بسیار زیادی را وارد ساختمان می‌کند.
معایب: وارد کردن بیشتر گرما و سرما به درون ساختمان

نمای سرامیک خشک‌: یکی دیگر از نماهای جدید و مدرن موجود در بازار نمای سرامیک خشک می‌باشد. این نما دو نوع مختلف دارد: 1)سرامیک خشک فول بادی 2)سرامیک خشک مجوف که هر کدام روش اجرایی متفاوتی دارند. از این نما می‌توان در ساختمان‌های مسکونی و اداری استفاده کرد.
مزایا: عایق حرارتی بودن، داشتن قیمت مناسب نسبت به دیگر نماها، مستحکم، عایق صدا بودن، آب بندی متناسب، مقاوم در برابر سرما و گرما و دیگر شرایط آب و هوایی، به سرت اجرا شدن
معایب: بازتاب کننده‌ی نور خورشید، در صورتی به درستی عایق بندی نشود در برابر سرما و گرما مقاوم نخواهد بود.
نمای اچ پی ال(HPL): این نما به دلیل داشتن روش اجرایی خشک جز نماهای خشک محسوب می‌شود. این نما کاربرد بسیار زیادی دارد و در ساختمان‌های ادرای، آپارتمان‌ها بیمارستان‌ها، باشگاه‌ها و… استفاده می‌شود وحتی در مواردی درون ساختمان‌ها هم بکار برده می‌شود. این نما به سه روش گوناگون قابل اجراست: 1)اجرا با چسب 2) اجرا با پیچ و پرچ نمایان 3)اجرا با روش هنگینگ
مزایا: مقاومت بالایی در برابر زلزله دارد، دارای تنوع در طرح و رنگ‌بندی‌، طول عمر بالایی دارد و مستحکم است.

 

مبلغ مورد نیاز برای طراحی نمای مدرن

مبلغ طراحی نمای مدرن را به‌طور دقیق نمی‌توان مشخص کرد و به عوامل مختلفی چون ارتفاع ساختمان، تمامی جزئیاتی که برای نما می‌خواهید، مساحت و اندازه‌ی ساختمان بستگی دارد که تمامشان را در این بخش به شما توضیح می‌دهیم:
متریال: متریال و مواد و مصالحی که در ساختن نمای مدرن به کار گرفته می‌شود تاثیر به سزایی در قیمت آن دارد. همانگونه که پیش‌تر هم ذکر کردیم قیمت هر یکی از مصالح مورد استفاده در نمای مدرن بسته به کیفیت آنها متفاوت است. البته این هزینه فقط به مصالح محدود نمی‎‌شود و قیمت موادهای دیگری چون سیمان و پیچ و … به صورت جداگانه حساب می‌شوند.
مبلغ طراح حرفه‌ای: یافتن یک طراح حرفه‌ای کار بسیار دشواری است و هر طراحی نمی‌تواند که یک نمای زیبا و مطابق با مد روز و با در نظر گرفتن دیگر شرایط طراحی کند به همین دلیل استخدام و همکاری با یک طراح حرفه‌ای مبلغ سنگینی خواهد داشت‌.
مساحت ساختمان: هر چقدر که مساحت و متراژ ساختمان شما بیشتر باشد قیمت طراحی آن هم به مراتب بالاتر خواهد رفت. چرا که ساختمان بزرگ‌تر یعنی نیاز به مواد و مصالح بیشتر.
تیم تخصصی: یافتن یک شرکت حرفه‌ای که پس از بستن قرارداد تمام مراحل اجرایی را نظارت کند و خود پیمانکاران حرفه‌ای استخدام کند کار ساده‌ای نیست. و قراردادهای گوناکونی هم در این رابطه وجود دارد اگر که شما می‌خواهید تمامی مراحل اجرای نما از یافتن پیمانکار تا نظارت و… را شرکت انجام دهد باید مبلغ بیشتری را پرداخت کنید.
مدل طرح: اگر که طرحی بسیار پیچیده و شلوغ کرده باشید قیمت آن بیشتر می‌شود. پس ویژگی‌های طرح نمای مدرن این است که به علت سادگی آن در مصالح و اجرا قیمت مقرون به صرفه‌تری نسبت به دیگر سبک‌های موجود چون کلاسیک و پست مدرن و… دارد.

جمع‌بندی

نمای یک ساختمان از پر اهمیت‌ترین اجزای یک بنا است و مهم‌ترین نکته در طراحی نمای مدرن افراط نکردن در تزئینات و پایبند بودن به سادگی است. البته این نکته را هم نباید فراموش کرد که به کارگیری خلاقیت است که طرح شما را خاص می‌کند پس از ترکیب کردن طرح‌های مختلف نترسید و آنقدر آنها را با هم ترکیب کنید تا به طرح مدنظرتان برسید.