طراحی داخلی

طراحی داخلی

همانطور که می‌دانیم، طراحان و معماران با پیش بینی کردن نیازهای کاربر، فضاهایی را طراحی می‌کنند که علاوه بر برآورده کردن آن نیازها و توقعات، احساسات را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این امر مجموعه گسترده‌ای از مهارت‌ها و دانش‌های فنی‌ نیاز است که یک طراح داخلی از آن‌ها بهره می‌گیرد.

تاریخچه طراحی داخلی

مبحث طراحی داخلی از اوایل قرن بیستم ظهور کرد و به عنوان یک حرفه شناخته شد و در همین زمان اندک، دستخوش تغییرات متنوعی شده است.

طراحی و معماری داخلی مباحث زیر را پوشش می‌دهد:

شناخت منسوجات، متریال، رنگ، برنامه‌ریزی و طراحی برای یک فضا، پایداری و قابلیت‌های زیست محیطی مثبت و منفی متریال وغیره.

شناخت برنامه‌های نرم‌افزاری برای طراحی‌های دو بعدی و سه بعدی به کمک کامپیوتر (CAD) و مدل‌سازی ساختمان (BIM)

الزامات سازه‌ای، مسائل بهداشتی و ایمنی و قوانین طراحی ساختمان

امروزه طراحان داخلی با پیمانکاران، معماران، مهندسان، صنعتگران، فروشندگان مبلمان و صاحبان املاک و خانه نیز همکاری می‌کنند.

یک طراح داخلی موفق، به تحصیلات آکادمیک، مهارت‌های فنی و کسب شناخت و آگاهی در بسیاری از رشته‌ها همچون معماری، طراحی گرافیک، هنرهای تزئینی، طراحی پارچه، مبلمان و نور نیاز خواهد داشت.

طراحی داخلی به عنوان یک مهارت حرفه‌ای و جامع شناخته و به منظورایجاد یک محیط داخلی به کار گرفته می‌شود.

طراحی داخلی به عنوان یک مهارت حرفه‌ای و جامع شناخته و به منظورایجاد یک محیط داخلی به کار گرفته می‌شود.این حرفه درواقع به نیازهای کاربران ساختمان توجه و پاسخ نشان خواهد داد. معماری داخلی که هم شامل هنر است و هم علم، یک نوع برنامه‌ریزی تجاری برای رسیدن به یک راه‌حل خلاقانه، فنی، پایدار و کاربردی است که با معماری یک فضا مطابقت داشته باشد. در این فرآیند،استراتژی‌های مخصوصی طراحی خواهند شد که امکاناتی را به منطور فراهم نمودن رفاه، ایمنی و سلامت کاربران بوسیله تصمیمات آگاهانه درمورد سبک و زیبایی شناسی یک فضا، بوجود خواهد آورد.

معماری داخلی چیست؟

معماری داخلی اغلب بر فضای داخلی یک سازه و همچنین عملکرد آن بر زندگی کاربران تمرکز دارد. معماری داخلی هنر و علم را در هم می‌آمیزد تا فضای داخلی ساختمان‌ها با کاربری‌های مختلف مانند خانه‌های مسکونی، ادارات و یا سایر فضاهای داخلی را ایجاد، ترمیم یا بازسازی کند. این نوع معماری همچنین شامل تبدیل یک نوع فضا به نوع دیگری می‌باشد. (این مبحث همچنین تحت عنوان استفاده مجدد تطبیقی ​​نیز شناخته می‌شود) مانند تبدیل فضای داخلی یک ساختمان اداری قدیمی به یک ملک قابل سکونت.

وظیفه یک معمار داخلی چیست؟

معماران داخلی معمولاً در ساختن یا بازسازی محیط‌های داخلی نقش دارند و اغلب ساختار کاربری فضا را تغییر می‌دهند. آن‌ها باید ساختار ساختمان را به منظور ایجاد یک فضای زندگی ایمن و قابل سکونت (مانند نصب لوله کشی مناسب و سیستم الکتریکی) در نظر بگیرند و تجزیه و تحلیل‌های مربوط به زیبایی شناختی معماری ساختمان را نیز در تمام پروژه‌های خود بگنجانند. معماران داخلی همچنین ممکن است گزینه‌های معماری و طراحی پایدار را در خلاقیت‌های خود ارائه دهند، مانند استفاده از مصالح سبز یا سیستم‌های گرمایش و روشنایی جایگزین.

تفاوت معماری داخلی و طراحی داخلی

دامنه کار معماری گسترده تر و جامع تر است به طوری که بین دیسیپلین های مختلف سازه و تاسیسات انسجام ایجاد کرده و کلیه جزئیات روند طراحی و اجرا در داخل و نما و محوطه نظارت دارد.. درحالی که معماری داخلی بر عملکرد یک فضا یا فضاهای داخلی با تمام جزئیات اجرایی تمرکز دارد؛این شکل از معماری اغلب با طراحی داخلی و دکوراسیون اشتباه گرفته می‌شود. زیراکه توجه اصلی طراحی داخلی معطوف به مبحث زیبایی شناسی فضا می‌باشد و اغلب مرتبط با نحوه چیدمان مبلمان وادغام رنگ ها و غیره است . در ادامه به توضیح تفاوت بین این دو مسیر خواهیم پرداخت. در حالی که شباهت‌های بسیار زیادی بین دو مبحث معماری داخلی و طراحی داخلی وجود دارد، می‌توان تفاوت‌هایی نیز بین این دو حرفه قائل شد:
1. معماران داخلی درواقع با کاربری سازه و تاسیسات سروکار دارند. یک معمار داخلی معمولاً کل ساختار داخلی سازه را طراحی می‌کند و با یک سطح فنی‌تری از کل فرآیند طراحی را انجام می دهد.. معماران داخلی با سازندگان، پیمانکاران و تکنسین‌ها همکاری می‌کنند تا ترمیم و نوسازی یک سازه موجود را تسهیل بخشند.

2. شما به منطور فعالیت در زمینه معماری داخلی به مجوز نیاز خواهید داشت. درواقع تفاوت عمده معماری داخلی و طراحی داخلی در این است که همه معماران باید مجوزی داشته باشند تا خود را معمار بنامند و اجازه معماری داشته باشند.

3. مبحث طراحی داخلی اغلب به بحث زیبایی‌شناسی می‌پردازد. طراحی داخلی حرفه‌ای است که بر معماری و برنامه ریزی فضا تمرکز می‌کند. به طور کلی می‌توان گفت وظیفه اصلی یک طراح داخلی، ایجاد طرح‌های منسجم و زیبایی‌شناختانه برای فضای داخلی یک خانه یا محیط‌های کاری و اداری، خواهد بود. با این حال، حرفه طراحی داخلی در طول سال‌ها دچار تکامل شده است زیرا امروزه طراحان بیشتری به جنبه‌های فنی به منظور پرداخت به سازه‌های معماری در طرح‌های خود توجه می‌کنند.

مبحث طراحی داخلی همچنین دارای سبک و استایل‌های متنوعی می‌باشد.افرادی که در زمینه طراحی داخلی فعالیت می‌کنند، به منظور کسب موفقیت بیشتر در این حرفه، باید با تمام سبک‌های محبوب طراحی داخلی آشنا باشند.اینگونه خواهند توانست نیازها و خواسته‌های مشتریان خود را برآورده سازند. یک طراح داخلی باید با تسلط خود بر سبک و کانسپت‌های متنوع طراحی داخلی، مشتریان را راهنمایی نماید.به عبارت دیگر، پس از صحبت با مشتری و بررسی تصاویر الهام‌بخشی که جمع‌آوری کرده‌ است یا در ذهن دارد، طراح باید بتواند سبک موردنظر را شناسایی کند. در ادامه به معرفی تعدادی سبک محبوب در زمینه طراحی داخلی خواهیم پرداخت که چه به عنوان کاربر و چه به عنوان طراح، باید آن‌ها را بشناسید.

سبک مدرن

سبک مدرن ناشی از جنبش مدرنیسم می‌باشد که در سال 1920 میلادی به وجود آمد. این سبک نباید به اشتباه به عنوان صفت “مدرن” که به روندهای فعلی یا ترندها اشاره دارد، شناخته شود. همچنین طراحی در سبک مدرن با طراحی معاصر تفاوت دارد.طراحی معاصر در واقع به طراحی‌هایی گفته می‌شود که در عصر کنونی انجام می‌گیرند..متریال اصلی: چوب، فلز، شیشه، فولاد، بتن -پالت رنگ: تک رنگ، خنثی، خاکی سبک مبلمان: ساده، بدون پایه، کابینت‌های براق -ویژگی‌های شاخص: خطوط تمیز، اثاثیه ساده، عدم درهم ریختگی و تزئینات، “فرم از عملکرد پیروی می کند”

سبک نئوکلاسیک

سبک نئوکلاسیک درواقع از سبک‌های قدیمی‌تر و کلاسیک‌تر طراحی اروپایی الهام گرفته است، اما کلمه کلاسیک لزوماً به معنای قدیمی بودن چیزی نیست. سبک نئئوکلاسیک استایلی‌ست که کیفیاتی مشخص همچون راحتی، گرم و صمیمی بودن فضا و همچنین قابل پیشبینی بودن را به همراه می‌آورد. انتخاب این سبک به عنوان طراحی داخلی، هر فضایی را گرم و صمیمی می‌نمایاند. در یک خانه با طراحی نئوکلاسیک هیچ اغراق و غلوی وجود ندارد و همه چیز در نظم و ترتیب خاص و حساب شده‌ای قرار دارد. متریال اصلی: چوب پالت رنگ: دیوارهای خنثی، وسایل/لوازم جانبی گرم، تیره، طلایی و نقره‌ای سبک مبلمان: شیک، سلطنتی، طرح‌های گلدار، چوبی (ماهون، افرا، گیلاس)، روکش‌دار، سنگین، مخملی، ابریشم ویژگی‌های شاخص: تقارن، استفاده از ستون، قالب گیری تاج، چوب کاری ظریف

سبک معاصر

همانطور که گفته شد، سبک معاصر را نباید با سبک مدرن اشتباه گرفت. اگر یک سبک معاصر به عنوان طراحی داخلی یک محیط مشخص شود به این معنی است که از روندهای رایج طراحی در زمان کنونی در طراحی فضا استفاده خواهد شود. باید اضافه کرد که این روندها هیچکدام ثابت نیستند، بلکه یک روند رایج به طور مداوم در حال تکامل خواهد بود تا بتواند با زمانه خودش سازگار باشد. سبک معاصر عموما مبتنی بر سادگی، پیچیدگی و خطوط تمیز است. شلوغی و ابهام در آن وجود ندارد.مواد اصلی: چوب سبک، شیشه، فولاد ضد زنگ پالت رنگ: قهوه‌ای، رنگ‌های مایل به قرمز، کرم، سفید، مشکی سبک مبلمان: بدون پایه، دارای رنگ‌های خنثی، الیاف طبیعی، چاپ‌های دو رنگ، بدون پارچه اضافی ویژگی‌های شاخص: فضای باز، نامتقارن، مطبوع، تاکید شدید بر خط و فرم

صنعتی

سبک صنعتی از دنیای کار صنعتی الهام گرفته است که در آن ماشین، فلز و آجر حرف اول را می‌زدند. امروزه، استفاده از این سبک در طراحی داخلی به معنای درمعرض دید قرار دادن مواد خام و متریال ساختمانی در فضا می‌باشد. این سبک فقط مختص به خانه‌های مسکونی نخواهد بود بلکه هر فضا با هر کاربری‌ای را با استفاده از اثاثیه مناسب و پالت رنگی می‌توان به سبک صنعتی استایل کرد. متریال اصلی: چوب، فلز، آجر، بتن پالت رنگ: سایه‌های خنثی طیف قهوه‌ای، قهوه‌ای، مشکی، کرم، خاکستری سبک مبلمان: ترکیبی از چوب و فلز، ظاهر قدیمی/آنتیک، ، کاربردی ویژگی‌های شاخص: طراحی مفهومی آزاد، سقف‌های بلند، مصالح در معرض دید، نامرتب، کاربردی، ترکیبی از کلاسیک و مدرن، فضای خالی

 انتقالی یا ترنزیشنال

سبک انتقالی ترکیبی از دو سبک کلاسیک و معاصر است. استایل ترنزیشنال بهترین المان‌های هر دو سبک را ارائه می‌دهد و در عین سادگی راحت و درخشان خواهد بود. این سبک بر بافت و متریال بیش از رنگ تمرکز دارد.مواد اصلی: چوب، شیشه، فولاد، آینه پالت رنگ: خنثی – قهوه ای، مایل به قهوه‌ای، خرمایی، کرم، خاکستری سبک مبلمان: منحنی‌های ترکیب شده با خطوط مستقیم، روکش‌های لاکی، پارچه‌های مدرن، طرح‌های ظریف ویژگی‌های شاخص: تزئینات سبک، خطوط تمیز، جذاب، رنگ‌های خنثی

روستیک

سبک روستیک شامل ترکیب کردن عناصر طبیعی و محیطی در یک فضا می‌باشد. کلبه‌ها و خانه‌های حومه شهر اغلب به این سبک طراحی می‌شوند، اما جدیدا در بین شهرنشینان نیز محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. سبک روستیک شامل متریالی از محیط طبیعی مانند شاخه‌ها، کنده‌ها و چوب‌های احیا شده است.متریال اصلی: چوب، سنگ، بافت‌های ارگانیک پالت رنگ: قهوه‌ای، سبز، طلایی، خاکستری، بژ سبک مبلمان: چوب آسیب دیده/خشن، چرم، لبه‌های تیزویژگی‌های شاخص: تیرهای چوبی، شومینه سنگی/دیوار برجسته، رنگ‌های گرم، مواد طبیعی، پیشخوان و مبلمان چوبی، روکش‌های فرسوده

بوهمین

سبک بوهمین برای هر کسی که لایف استایل بی‌دغدغه‌ای دارد و عاشق رنگ‌های روشن، مبلمان وینتیج و لایه‌بندی در استایل است، توصیه می‌شود. این سبک تضاد زیبایی، هرج و مرج و فرهنگ است. این ویژگی‌ها به طراح اجازه می‌دهد تا فردیت خود را در اثر بیان کند و اغلب هم با لوازم جانبی جمع آوری شده از سفرها یا بازارهای کوچک محلی تزئین می‌شود. این سبک یکی از سبک‌های طراحی داخلی است که در عین بی‌نظمی، همزمان فرم منظمی از بهم ریختگی را دربر می‌گیرد.متریال اصلی: چوب، فلز، منسوجات رنگ شده،پالت رنگ: قهوه‌ای، سبز، متالیک، تن جواهر، بنفش، نارنجی، آبیسبک مبلمان: دست دوم / قدیمی، مخمل خواب دار، رنگ های اشباع، پاف، نامتناسب، راحت ویژگی‌های شاخص: استفاده زیاد از رنگ‌های متنوع، لایه لایه، بافت‌ها و الگوهای مختلف، آیتم‌های قدیمی، ملیله‌ها، شلوغی

مینیمال

سبک طراحی مینیمالیستی از تئوری معروف  “هرچه که کمتر، بیشتر است” نشات می‌گیرد. در این نوع طراحی ویزگی‌هایی همچون مبلمان خلوت، شلوغی کمتر، لوازم جانبی کم وجود خواهد داشت. حتی المان‌های استفاده شده نیز از این جهت که بدون جزییات اضافی هستند و همچنین فضای خالی زیادی در اطراف خود ایجاد می‌کنند، مناسب این سبک خواهند بود. اگر به طراحی داخلی در سبک مینیمالیستی علاقه دارید، باید با فضاهای باز، وسایل تزیینی کم، مبلمان خلوت کار کنید. همچنین در طراحی خود بیشتر از رنگ سفید استفاده نمایید.متریال اصلی: شیشه، چوب، مرمر، بتن، فلزپالت رنگ: تک رنگ، سفید، مشکی، خاکستریسبک مبلمان: اشکال ساده، رنگ های ساده، کاربردی و کم رنگویژگی‌های شاخص: خطوط تمیز، نامرتب، عدم وجود تزیینات، آرام، جادار، مطبوع، نور زیاد 

هالیوود ریجنسی

این سبک به دهه 1930 باز می‌گردد که هالیوود در اوج خود بود. سبک Regency هالیوود برای کاربرانی مناسب خواهد بود که به زرق و برق، تزیینات تجملی و جزییات علاقه دارند و از ریسک کردن نیز نمی‌ترسند. همچنین افرادی که عاشق برگذاری مهمانی‌های بزرگ و مجلل هستند و همچنین زندگی اجتماعی فعالی دارند، می‌توانند از طرفداران این سبک باشند. این سبک یکی از سبک‌های طراحی داخلی است که دقیقا در نقطه مقابل طراحی داخلی مینیمال و به طورکلی سبک مینیمالیسم قرار می‌گیرد.متریال اصلی: شیشه، آینه، فلز، لاکپالت رنگ: پررنگ – بنفش، قرمز، فیروزه‌ای، طلایی سبک مبلمان: مخملی، سبک ویکتوریایی، لاکی، ابریشم، ساتن، ویژگی‌های شاخص: لوازم جانبی لوکس، خیره‌کننده و درخشان، پر زرق و برق، دراماتیک، جسورانه شناخت سبک‌هایی که در طراحی داخلی به کار می‌روند، نه تنها برای یک طراح بلکه برای کاربران و مخاطبان نیز موثر واقع خواهد شد. این سبک‌ و استایل‌ها درواقع فضاهایی را شکل می‌دهند که ما روزانه با آن‌ها سر و کار داریم. شناخت کافی آن‌ها باعث می‌شود از محیط اطرافمان آگاهی بیشتری کسب کنیم و سواد بصری خود را ارتقا دهیم.